zondag 29 juni 2014

2 bevallingen op 1 dag.

Mag ik jullie voorstellen aan Caubelle, een Frans katje dat door mijn vriendin in het gelijknamige dorpje in Zuid-Frankrijk werd gevonden. In een doos achtergelaten langs de weg. Een groot hart als ze heeft, ontfermde ze zich over haar en haar 5 zusjes en broertjes. Caubelleke bleef bij hun en ontpopte zich tot een elegante, lieve en heel speelse kat met joekels van ogen.
Momenteel is ze voor minstens 2 weken bij ons op logement - vriendin op vakantie en Caubelle hoogzwanger - en we zijn daar héél blij mee.
Afgelopen maandag heeft ze nl. 3 kittens op de wereld gezet en ik hoef natuurlijk niet te vertellen hoe schattig en vertederend dat allemaal is!!!
Ze zorgt fantastisch voor hun en het huis is er alleen maar gezelliger en warmer op geworden. Als iemand van ons bij de kittens blijft, gaat ze eten want dan is ze gerust. En die kleine dotttekes zijn zo schoon...daar kunnen we echt een hele tijd naar kijken. Wonderlijk hoe de natuur in mekaar zit en gewoon doet wat ze moet doen. Ah ja, en wij gaan er ééntje houden zodat Serafina terug gezelschap heeft.
We hadden de maandag zelf niet zoveel tijd om te genieten van al dat moois want het was 's avonds diploma-uitreiking op de school van Janne. Met vlag en wimpel geslaagd. Het werd een mooi afscheid van de basisschool, compleet met het in de lucht gooien van de zwarte hoedjes en een eigen nummer dat ze brachten. Ben zeker nog 5 cm gegroeid van trots, en de receptie achteraf was ook niet te versmaden.
 
Weer een hoofdstuk afgesloten ten huize van Pixie Miks...
Weer een beetje loslaten...Maar zoals ze zeggen, "every ending has a new start" en we zijn er klaar voor.
 

donderdag 19 juni 2014

Happy mail

Al een tijdje geleden van Life is like a pie
Zie wat een mooie goodies!


en mijn bestelling bij Carla zat ook in de brievenbus. Woordjes voor oortjes...







droom meisje
en maan engel kan natuurlijk ook.






Liefs 
PIXIE

zaterdag 14 juni 2014

Gehaakte mandala met patroon

Na een week van worstelen met de grasmachine, de buxusbollen, de traagheid van de administratieve mallemolen, een verblijf van 1,5 uur in de garage en 3 uren op de autokeuring is het tijd voor wat diepzinnigheid. Kwestie van wat in evenwicht te blijven :-)
De laatste maanden ben ik echt in de ban van mandala's haken. Het woord is afkomstig uit het Sanskriet en betekent cirkel of wiel. Het staat ook voor oneindigheid.
Dat het rustgevend is om ze te maken heb ik al ervaren.
Blijkbaar vertellen de kleuren die je voor een mandala gebruikt iets over je emoties.


Turkoois in mandala's komt voor wanneer heling nodig is om verder te gaan met het leven. Als er behoefte is om afstand van pijnlijke gebeurtenissen te nemen , om de pijn door verlies te plaatsen en een begin te maken met het afsluiten van het verleden.

Groen is de kleur van de natuur en staat symbool voor de jaarlijkse vernieuwing ervan, het afsterven in de herfst en het opnieuw geboren worden in de lente, fris en vol mogelijkheden.
Groen kan een herinnering zijn aan het vermogen van de mens om te scheppen, te helen en zichzelf te vernieuwen.

Rood oranje staat voor wilskracht, oerkracht en scheppingskracht.

Ik had een mandala gevonden op Pinterest maar als ik naar de website ging bleek die niet meer te bestaan. Ik heb ze dan maar op het zicht nagehaakt en gebruikte onderstaand patroon.
Elke toer wordt gesloten met een halve vaste.
Elk eerste stokje van een nieuwe toer wordt vervangen door 3 lossen
stk = stokje
l = losse
lboog = losseboog
Toer 1 : Maak een magische ring en haak er 20 stk in
Toer 2 : 20 stk
Toer 3 : Een stk in elk stk met telkens een l ertussen.
Toer 4 : In elke lboog : 1 stk, 1 l en 1 stk haken
Toer 5 : In elke lboog : 2 stk, 1 l en 2 stk haken
Toer 6 : idem als toer 5
Toer 7 : Afwisselend : in de ene lboog  2 stk, 1 l en 2 stk haken
              en in de volgende lboog : 2 stk,4 l en 2 stk haken
Toer 8 : In elke lboog : 2 stk, 1 l en 2 stk haken
              en in elke 4lboog 10 stk haken
Toer 9 : In elke lboog : 2 stk, 2 l en 2 stk haken
              en 10 stk op  de 10 stk van de vorige toer.
Als er iets niet duidelijk is weten jullie me te vinden hé.
Pixie


zondag 8 juni 2014

Letterbakkie

Warm genoeg voor iedereen?
Hier is het momenteel TE, gelukkig is het binnen lekker fris.
 
Maar...het is nooit te warm voor een rommelmarkt dus gingen Janne en ik met de fiets op pad.
Met dat oh zo bekende tintelende gevoel van verwachting in onze buik want wie weet welke schatten ons weer gaan vinden.
 Die specifieke geur die dan in de lucht hangt, kwam maar niet en volk zagen we nog veel minder. Terwijl we lichtelijk begonnen te zweten, beslisten we om dat bord maar eens op te zoeken waarop we de aankondiging gezien hadden.
Wat denk je, een week te vroeg!
Janne, die al lang niet meer verschiet van dergelijke mama-kemels bekeek het positief en zei dat we nu iets hadden om naar uit te kijken. That's my girl...
De tweede kemel vond ze iets minder leuk want we waren ook water vergeten. Nat in het zweet en tegelijkertijd uitgedroogd hebben we ons thuis dan maar op brownie-ijs gestort en doen nu ieder ons eigen ding.
 
In mijn geval is dat jullie mijn letterbak vanuit mijn kindertijd voorstellen. Toen al legde ik er mijn waardevolle prulletjes in, die in de loop der jaren veranderden.
Momenteel hangt het in ons kleinste kamertje zodat ne mens naar iets leuks kan kijken terwijl ie doet wat ie moet doen. Een likje verf blijft wonderen doen!
De inhoud : luciferdoosjes die ik met papiertjes uit de Flow heb bekleed, gehaakte hartjes, de melktandenverzameling van Janne, vondsten, mijn hertjes en nog meer hartjes...
 
En nu is het overhoortijd want dochterlief zit in de toetsenweken.
 
  
 Liefs
Pixie
 


woensdag 4 juni 2014

Gezellig dikkertje



Gisteren naar de tandarts geweest, 2 uur lang is er geboord en gewroet, kreeg ik kramp in mijn kaken en leek de tijd effe zoek. Vandaag voel ik me maar slapjes en ben ik nog eens misselijk erbij van de Ibuprofen die ik noodgedwongen moet nemen. 
Tijd voor een opkikkertje en dat is het zicht dat ik vanuit mijn geïmproviseerde zetel heb. Die bloemen zijn al meer dan een week oud en staan nog altijd prachtig!
Vaasjes zijn van de kringloop en mijn gehaakte poef matcht er qua kleur wonderwel bij.
Het patroon komt uit het alombekende boek " Haken en Kleur " maar ik werd vooral aangestoken door jip by jan die zomaar eventjes 3 van die gezellige dikkertjes heeft gemaakt.
Ga maar eens kijken op haar -overigens schitterende - blog.


Ik heb ongeveer het patroon gevolgd maar ben wel de blaadjes blijven doorhaken tot je de onderkant niet meer ziet. Het garen was van de Action (alice) en ik heb het dubbel gebruikt zodat haaknaald 7 er bij te pas kon komen. Anders wordt het wel heel veel werk!



En van de overschot heb ik nog een bloemeke gehaakt.


Liefs Pixie









dinsdag 3 juni 2014

En hier ben ik al....

Hallo lieve bloglezertjes

Na een afwezigheid van bijna 3 maanden ben ik er weer. Klaar om terug te bloggen :-)
Ik heb jullie tussen de soep en de patatten (lees ellende) gevolgd en blijf versteld staan van al die leuke berichten en creatieve uitspattingen.

Er is de laatste maanden heel wat negatiefs gebeurd in mijn leven. Ik kan, terugblikkend, zeggen dat er een "tornado" lelijk heeft huisgehouden op emotioneel vlak waarvan ik nog aan het rechtkrabbelen ben. Het zal met vallen en opstaan gaan, maar in de tijden dat ik "recht" sta zal ik terug bloggen. Dus jullie gaan mij alleen "lezen" als ik in mijne goeie ben. Zoals nu dus :-)

Er komt momenteel nog heel wat op mij af en ik probeer mijn plek op deze aardbol weer terug te vinden. Een veilig, positief nest waarin ik mezelf kan zijn en ontplooien. Jullie horen daar zeker bij!!!
En Instagram, zo leuk! Daar kan je me nu ook vinden als pixiemiks en foto's bekijken die op mijn blog niet verschijnen.

Ik heb eergisteren, op mijn verjaardag, beslist om het leven door een nog rozere bril te bekijken. Ik heet niet voor niks 'Roosen' en omschrijf mijn hectische leven liever op een tragisch-komische manier.
Dus, wat nog? Oh ja, een auto heeft mijn borstelsteel stuk gereden. Een andere auto mijn konijn. Je begrijpt het, mijn gezinssamenstelling is, mede door het vertrek van Kris, gehalveerd. Mijn friteuse heeft na een poetsbeurt van een uur de geest gegeven. De linkervoorband van mijn auto is leeggelopen. Mijn tanden bezorgen me keelpijn. Mijn dochter is aan het puberen geslagen. Ik heb 2x op een dag mijn hand verbrand bij het koken. Mijn gsm weigert connectie. De gemeente-adminstratie werkt tegen ipv mee waardoor ik een punthoofd heb. Mijn kranen in de badkamer lekken, moet er eerst nieuwe vinden voor de loodgieter ze komt plaatsen maar het zijn Engelse kranen en vind die maar eens!!! De mazoutketel wordt niet meer goedgekeurd dus ga ik overschakelen op gas en mijn ijskast blijkt steeds leger dan gedacht.

Voor de rest is alles onder controle, hand op het hart. Ook omdat mijn ouders en al mijn vriendinnen '911' spelen indien nodig.

Maar héla, genoeg getetterd...
volgende keer terug een maaksel...

en denk eraan : Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.
Liefs Pixie


Nog eventjes geduld...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...