donderdag 28 februari 2013

Een gehaakte mat

Wie zegt er dat een gehaakte mat saai moet zijn? Ik heb mij gebaseerd op een patroon uit het boek "granny squares haken" van Sarah London. Dat haakt zo gemakkelijk en je hoeft er vooral niet bij na te denken.

 
 PIXIE

woensdag 27 februari 2013

Patroon pink/orange/red/grey pillow




 
Haakbeschrijving :
 
6 losse opzetten en met een halve vaste sluiten tot een ring.
 
Toer 1 : 3 losse (telt als eerste stokje) en dan nog 11 stokjes in de ring haken  = 12 stokjes en sluiten met een halve vaste in de 3de losse van de vorige toer.
 
Toer 2 : halve vaste in de eerste spatie, 3 lossen stokje maken in dezelfde spatie maar enkel de naald door de eerste 2 lussen halen, draad omslaan en door de laatste 2 lussen op de haaknaald halen,
 * stokje in de volgende spatie maar enkel door de eerste 2 lussen halen, nog een stokje in dezelfde spatie haken, door de eerste 2 lussen halen , draad omslaan en door de laatste 3 lussen op de haaknaald halen*
* * herhalen tot op het einde. Sluiten met een halve vaste.
 
Toer 3 :  halve vaste in de eerste spatie, 3 lossen, stokje maken in dezelfde spatie maar enkel de naald door de eerste 2 lussen halen, nog een stokje haken, door de eerste 2 lussen halen,draad omslaan en door de laatste 3 lussen halen, 1 losse.
* stokje in de volgende spatie maar enkel door de eerste 2 lussen halen, nog een stokje in dezelfde spatie haken, door de eerste 2 lussen halen , en dan een derde stokje, door de eerste 2 lussen halen, draad omslaan en door de laatste 4 lussen op de haaknaald halen, 1 losse*
* * herhalen tot op het einde. Sluiten met een halve vaste.
 
Toer 4 : halve vaste in eerste spatie, 3 lossen, 2stokjes, 2 lossen, 3 stokjes in dezelfde spatie haken,
* 1 losse, 3 stokjes in de volgende spatie haken, 1 losse, 3 stokjes in de volgende spatie haken, 1 losse en in de volgende spatie 3 stokjes, 2 losse, 3 stokjes haken ( hiermee wordt er weer een hoek gevormd)*
* * herhalen tot op het einde.
 
Het kan zijn dat je cirkels na de derde toer wat bol staan, maar dat verdwijnt als je toer 4 hebt gehaakt.
Hoop dat het een beetje duidelijk is want het is niet zo evident om dat allemaal uit te leggen. Maar jullie weten me wel te vinden.
PIXIE

dinsdag 26 februari 2013

Pink/orange/red/grey pillow

Lieveke, nu ge toch mijn kussen vasthebt, kan ik gelijk wat foto's voor mijn blog trekken.
Watte mamie...het is de elfenheuvel op tv.

Moet dat echt nu? Ik heb geen ziiiiiiiiiiiin.
Ja nu, want ge kent mamie...die heeft nog uren werk voor het lukt om dat een beetje fatsoenlijk op die pc te krijgen want die doet nooit wat ik wil dat ie doet.

Maar met wat omkoperij krijgt een mens veel gedaan!!! (doe dit niet bij uw eigen kinderen, schijnt opvoedkundig niet verantwoord te zijn)
En staat mijn kussen op mijn blog. Min of meer toch. En gaat ze zonder morren slapen (part of the deal). Wordt vervolgd (met het haakpatroon)
PIXIE &PIXIE JUNIOR

zondag 24 februari 2013

ringetjes




ééntje gehaakt


 en ééntje niet...


maar ze matchen wel!

PIXIE

vrijdag 22 februari 2013

Bloemetjes

Gehaakte bloemetjes van Pulp Queen. Hoe ze het voor elkaar gekregen heeft, weet ik niet maar ik vind ze prachtig. Spring is in the air...
 

PIXIE & PULP QUEEN

woensdag 20 februari 2013

gehaakte ring, oh dear deer...

Een dagje vol zon waarin Pixie junior met een groot gat in haar kous thuiskwam, vriendlief 2 verschillende sokken aan had, ik er maar liefst 5 ontbrekende (sokken dus) kon herenigen met hun wederhelft en ik vanavond beenverwarmers aan mijn armen ga dragen. Dit laatste omdat het thema van onze dansgroep vanavond ondersteboven en binnenstebuiten is. Serafina werd op haar beurt van haar sokken geblazen door de kater van de buren en toen werd het dus hoog tijd om het sokkengedoe te laten voor wat het was en een strikje te maken. Voor alle duidelijkheid, het één heeft nu eens niks met het ander te maken.

Bon, ik had er al enkele op mijn pinterestbord gezet en ben dan zelf aan de slag gegaan. Heb helemaal mijn eigen ding gedaan en oh ja, niet onbelangrijk...het is dus een ring geworden!
 
Haakbeschrijving :

20 lossen haken met haaknaald 1.75 of 2.
Toer 1 t.e.m.toer 5 haak je 5 vasten, 10 stokjes en 5 vasten. Vergeet de keerlosse niet bij elke toer.
Hecht af maar laat een draad van ongeveer 10 cm hangen.
Plooi de vasten naar achter zodat ze daar samenkomen en naai ze vast aan elkaar.
Plaats een knoopje, of parel in het midden van de stokjes en naai deze vast, steek ook nog eens door de vasten zodat alles goed vast zit.
Kleef het strikje met secondenlijm op een ringetje.
 



PIXIE

maandag 18 februari 2013

gehaakte tas

Als sakosjaholic ben ik geen uitzondering vermoed ik in het land van...Ik heb er ongelooflijk veel en ik heb er momenteel zo een 10 tal liggen. Zelfgemhaakt. Er liggen is het juiste woord want er kan er geen enkele hangen omdat ze niet afgewerkt zijn. Jeetje, ik schrok zelf als ik ze ging tellen. Daar moet dringend iets aan gedaan worden!!! Ik roep mezelf vandaag dan ook uit tot Queen of the Unfinished Bags en daag mezelf nu uit om elke week 1 afgewerkte tas te posten. Niet dat er geen andere uitdagingen in mijn leven zijn maar dit geheel terzijde :-)
 
WEEK 1: SAKOSJ IN DE CROCODILESTITCH
 
Die tas heb in het rond gehaakt en de steek heb ik gevonden op you tube. Gewoon googelen en je vindt verschillende video's hier over.
Als hengsel heb ik vasten gehaakt rond de ringetjes die aan sleutelhangers hangen. Spotgoedkoop in de kringwinkel en gezien Pixie junior haar verzamelingswoede hiervan niet al te lang heeft geduurd ben ik nu een dankbare mama. Ik gebruik ze voor van alles en nog wat. (alleen weet ze het nog niet maar dat zal nu niet lang meer duren vrees ik)
 
Ok ok, ik geef toe dat ik wat gefoefeld heb, want ze is nog niet gevoerd maar dat is echt niet veel werk en wordt deze week nog bewezen.
 
Zij die nachtmerries gaat hebben van tassen met overal loshangende draadjes en hengsels en stofjes en een geblokkeerde naaimachine groet jullie...
 
 
 
PIXIE

vrijdag 15 februari 2013

Een ton, zpagettigaren en een poes

Er zijn zo van die aankopen, in dit geval een lelijke ton, waarvan ik denk "hier kan ik wel wat mee". In dit geval heeft die "wel wat" ettelijke jaren geduurd. In gedachten had ik er al fiberfill rond gedaan en dan bekleed met een mooi stofje, of er garen rond gewikkeld, of een likje verf gegeven met een ludieke tekst erop maar ik ben dan maar overstag gegaan voor het haken. Met zpagetti garen. Zoals gewoonlijk in volle overgave begonnen maar mijn "jas" bleek al snel te groot. Koppig als ik ben toch doordoen want het zal wel in orde komen. Niet dus! Helemaal opnieuw begonnen (uiteindelijk gaat dat toch goed vooruit) en dan bleek ik niet voldoende garen te hebben en in de winkel was de juiste kleur niet meer beschikbaar. Dat heb je wel eens met Zpagetti. Heb het dan maar opgelost door de onderrand en het deksel in het zwart te haken, ook in Zpagetti.
 
Maar hoe fotografeer je zo een onding zodat het toch een beetje goed tot zijn recht komt? Buiten dus, maar dat was zonder Serafina, onze poes, gerekend. Kijk even mee naar de foto's en zie wat er gebeurde. Ik wil jullie toch nog even meegeven dat die ton gebruikt zou moeten worden als papiermand! Maar in dit huishouden, tja...
 

 
Héé, er staat iets nieuws in onze tuin. Effe uitproberen.
Héé, wat gebeurt daar? Effe afleiden.
Zodat ik dit heerlijke ding als krabpaal kan gebruiken.
Verdorie, ze heeft het gezien maar welopgevoed als ik ben leg ik er mij bij neer. Dat ik niet akkoord ga zie je wel aan mijn blik!




 
 
 
 
 
 
 
 
PIXIE EN SERAFINA
 
 
 



woensdag 13 februari 2013

Gehaakte ring

Mijn allereerste gehaakte ring in appelblauwzeegroen. Het was maar een klein beetje frutselen voor hij af was. Knoopje in het midden en Pixie junior was er mee vandoor. Daar heb je dochters voor.




PIXIE

maandag 11 februari 2013

baby kussensloop met bambi

Geen paniek mensen, het is niet voor mezelf bedoeld :-) Maar ik vind die kussensloopjes van vroeger zooo mooi. Weet begot niet of ze nu nog gebruikt worden. Pure nostalgie dus gekruid met een hedendaagse hippe bambi. Met vliesofix, een restje stof en een stiksel is dat zo gepiept. En Gust, onze big zag dat het goed was. Soms heeft een mens zo weinig nodig om content te zijn!


PIXIE

zaterdag 9 februari 2013

Gehaakte hoes voor poef (houten) 3

Voor de laatste kubus heb ik dezelfde kleuren als de vorige gebruikt maar dan in de zigzagsteek. Hier bestaan veel patronen voor maar ik heb deze gebruikt :
 
 63 lossen opgezet
* 3 stokjes gehaakt, dan 3 stokjes over de drie volgende steken samengehaakt, 3 stokjes, 3 stokjes in één steek* en tussen * * altijd herhalen.
Zoals je ziet op de foto heb ik 2 zijkanten gehaakt en die met veel gefoeter -ik geef dat eerlijk toe- aan de lap genaaid. Maar het is allemaal goed gekomen. Dat ik de draadjes nog moet instoppen weet alleen ik :-)
 
 


En dan natuurlijk nog een foto van het trio! Weer een UFO afgekregen. Joepie!!!


 
PIXIE

vrijdag 8 februari 2013

gehaakte hoes voor poef (houten) 2

Voor kubus 2 heb ik met 2 kleuren gewerkt en heb ik hetzelfde patroon gebruikt als voor mijn kussen in mijn allereerste bericht.Daar staat ook de haakbeschrijving. Oei, datzelfde kussen dat nog altijd niet af is en inderdaad in het achterkamertje van mijn hoofd zit!
  


 
PIXIE

donderdag 7 februari 2013

Gehaakte hoes voor poef (houten) 1

Mooi maar ook een beetje saai naar mijn normen dus de haakpen opgenomen. En er in gevlogen want ik heb er zo drie eh.

De eerste kubus heb ik gehaakt met granny's die ik uit het boekje "250 haakwerksteken van Marie Claire idées" heb gehaald. Zie hieronder voor de haakbeschrijving.

 


 Haakbeschrijving :

8 lossen opzetten en sluiten tot een ring met een halve vaste.

Toer 1 : 3 lossen voor het eerste stokje en 15 stk in de ring haken en sluiten met een halve vaste =16 stokjes.

Toer 2 : 3 lossen voor het eerste stokje, 2 lossen en 1 stk in dezelfde steek, 1 stk overslaan
*1 stk, 2 l en 1 stk in de volgende steek*
Herhaal * * 7 keer en sluit met een halve vaste.

Toer 3 : 1 halve vaste in de eerste boog van 2 steken van de vorige toer, 3 lossen voor het eerste stk, 1 stk, 2 lossen en 2 stk in de boog met 2 steken, 1 vaste tussen 2 stk.
*2stk, 2 l en 2 stk in de volgende boog met 2 steken, 1 v tussen 2 stk*
 Herhaal * * 7 keer en sluit met een halve vaste.

Toer 4 : 2 halve vasten in de eerste boog van 2 steken van de vorige toer, 3 l voor het eerste stk, 1 stk, 4 l en 2 stk in de boog met 2 steken.
*4 l, 2 v in de vlg boog met 2 steken, 4 l, 2stk, 4 l en 2 stk in de vlg boog met 2 steken*
herhaal* * 3 keer.
eindig met 4 l, 2 v in de vlg boog met 2 steken, 4 l, 1 hv in de 3de losse, 2 v in de vlg boog met 2 steken, 4 l, en sluiten met een hv.

Toer 5 : 2 l voor het * 1ste half stokje op het stk, 1 hst op het volg stk, 6 hst. in de volgende boog met 4 steken, 1 hstk op elk van de volg.2 v, 3 hstk in de volg. boog met 4 steken.*
herhaal * * 4 keer en sluit met een halve v.

Toer 6 : haak rondom vasten. Ik doe dit sowieso altijd omdat ik de granny's dan gemakkelijker aan elkaar kan zetten.
  
Kubus 2 volgt morgen!

PIXIE

 

woensdag 6 februari 2013

Blythe

 
 
Mijn mama houdt van haken maar ik van blythe. En ze heeft er toch weer wat GEHAAAAAAAKTE kussentjes bij op de foto gezet. Maar ik vind mijn poppetje het mooiste :-)
PIXIE JUNIOR

dinsdag 5 februari 2013

maandag 4 februari 2013

Oh jee!!!

 
Wat is Pixie nu weer aan het maken!? Ik zou beter mijn zonnebril opzetten.

PIXIE JUNIOR

zondag 3 februari 2013

kussensloop wordt keukenschort

 
 
Ik heb gemerkt dat kussensslopen ideaal zijn om keukenschorten van te maken. Ze hebben de ideale afmeting. En met een band ervan boven aangenaaid, een applicatie erop met een geborduurde tekst zijn ze snel gemaakt. Zoiets maakt die vervelende huishoudtaakjes toch veeeeeel plezieriger. Niet dus! Ondertussen zijn we een illusie armer maar wel een origineel schortje rijker. Het is maar hoe je het beziet, en misschien kan ik het als statement nog altijd boven een rokje dragen. Wordt dus nog uitgeprobeerd! 
PIXIE
 
 
Posted by Picasa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...