zondag 28 april 2013

kapstok met gehaakte bollen

De "hang it all" kapstok van Charles Eames staat al jaren op mijn verlanglijstje. In 1953 ontworpen door hem voor de kinderen die er alles konden aanhangen.

 
Helaas een beetje prijzig. Dus toen ik in de kringwinkel een kapstok zag was ik klaar voor een alternatief. Verven, houten bollen er van boven en onder opgezet en in plaats van de bollen te verven in diverse kleuren heb ik er rond gehaakt. Kwestie van het haakvirus de baas te blijven. Oké, ik ben ermee akkoord, hij kan niet tippen aan de echte maar hij is toch maar lekker van mij.

Ondertussen heb ik deze nog gevonden, al heel wat minder duur. Grappig, als je iets maakt kom je dat daarna sowieso tegen op internet.
 En hier is dan de mijne.
 
PIXIE

donderdag 25 april 2013

Kunstroute Werchter op 5 mei 2013

Tweejaarlijks wordt er in Werchter een kunstroute georganiseerd en op 5 mei aanstaande is het weer zover. Van 10.00 tot 18.00 uur stellen zo'n 45 kunstenaars uit verschillende disciplines hun werk op verschillende locaties tentoon. Schilderijen, beeldhouwwerken, muziek, origamie, patchwork, keramiek, (natuur)fotografie, viltwerk enz. Oh ja en het haakwerk van Pixie en Pulp natuurlijk :-)
Dit jaar staat er ook een zeer toffe madam in mijnen hof die letters in steen kapt, al dan niet met een leuke kwinkslag.
Voor diegene die interesse hebben en daadwerkelijk afkomen, het routeplan is gratis te verkrijgen in het cultuurhuis "Jack-op" in de Amerstraat 1 te 3118 Werchter. Daar is er een kleine overzichtstentoonstelling van alle deelnemers zodat je gemakkelijk een keuze kan maken. Ter plaatse kan je ook een fiets huren om het traject af te leggen.
Nu enkel nog hopen dat het zonneke schijnt!



PIXIE

dinsdag 23 april 2013

Akotee en Akotwee.

Een dagje uit in Antwerpen...
Ocharm vriendlief. Die werkt daar al 5 dagen per week en als hij dan al eens verlof pakt dan wil zijn madam per sé nog eens naar ginder i.p.v. naar Brussel, Gent of Maastricht. Maar het was voor mij al zooo lang geleden dat ik daar nog eens voet op aarde had gezet dat hij redelijk snel gezwicht is.
Antwerpen dus...
Altijd leuk om rond te snuisteren en inspiratie op te doen. Voel me dan net een konijn zoals ik van de ene kant naar de andere woeper, neus in de lucht en snuffelen maar totdat ik iets zie of tegenkom dat voor mij de moeite waard is. ( Dan is het ter plaatste rust en kan het niet lang genoeg duren.)
En iets dat méér dan het vermelden waard is, zijn de 2 naast elkaar gelegen winkeltjes Akotee en Akotwee in de Melkstraat nr 28/30. Mijn ogen begonnen al uit te puilen als ik in de verte de gevel nog maar zag en eens binnen begon ik spontaan te kwijlen bij de aanblik van al dat schattigs, leuks en vrolijks. Vriendlief begon al lichtelijk ongerust naar mij te kijken omdat ondertussen het woord HEBBEN op mijn voorhoofd stond te flikkeren. En in de tweede fase had ik het gevoel dat hij deed alsof hij niet bij mij hoorde maar misschien heb ik mij dat maar ingebeeld.
Maar wat doet een mens als ie continu nieuwe spulletjes ontdekt en echt niet uitgekeken geraakt...blijven natuurlijk, genieten, fotootjes nemen en denken aan de bloglezers!!!
Geniet dus mee via de fotootjes en oh ja, ze hebben een leuke website EN een webshop online. Allen daarheen zou ik zeggen en zéker vriendlief want moederkesdag zit er aan te komen alsook mijn verjaardag op 1 juni :-) Niets zo gemakkelijk als mijn cadootje online te bestellen toch.
 
Hertekopjes, stuk voor stuk even mooi

Prachtig tapijt!!!!
 
Detailfoto ervan

Zalige en mooie klompen

Kussens, ja dat zat wel snor
 
 
Koffertjes

RETRO RADIO, oei... ik voel iets kriebelen op mijn voorhoofd. Zouden ze die ook in het roze hebben?

Schattige uiltjes als koelkastmagneetjes
 PIXIE


















dinsdag 16 april 2013

gehaakte tas nummer zoveel

Momenteel ben ik bezig om de speelkamer om te toveren tot een heuse knutselkamer. Ben er nu wel oud genoeg voor geworden dacht ik zo om eindelijk een eigen plek te hebben ( van mij, van mij!!! ) waar alles binnen handbereik is. Zodat ik niet meer het halve huis moet afstruinen om net dat ene knoopje of bolleke wol te zoeken wat dan gegarandeerd onvindbaar is. Hoef ik ook niet meer op die meelijwekkende gezichten van mijn huisgenoten te kijken die weer eens op een haaknaald zijn gaan zitten of het indringende gemiauw van de poes aanhoren die de plakband niet van haar pootje krijgt "gewassen". En kun je je indenken wat een tijd ik hiermee win!
Aan die gedachten trek ik mij dan ook op wanneer ik de verfborstel hanteer in mijn onderbroek en topje, maar met douchemuts op (zeer belangrijk). No pictures, geen mens die dan nog mijn blog leest. Slaag er dan toch nog in om onder de verfspatten te zitten tot op mijn voetzolen. Die dat kan verklaren... graag, want mij is het een raadsel. Laat ik dus een spoor na van verfafdrukjes want ja, een mens verplaatst zich al eens tijdens de werkzaamheden en moet dat oh help direct gekuist worden tenzij ik abstracte kunst op het parket wil. Nu heb ik nog niks gezegd over al die "nest" die er tevoorschijn komt bij het opruimen...van barbieschoentjes, kapotte strijkparelhartjes, half afgehaakte probeersels tot naalden, knoopjes en bollekes wol toe. Aha hier zijn die dus! Daar, en over mijn stramme spieren en stijve nek ga ik verder maar niets meer zeggen. Alleen dat het allemaal veel langer duurt dan gedacht. Maar hé, alles voor de creativiteit niet waar?
Waar was ik gebleven? Ah ja, dit alles om te zeggen dat het afwerken van mijn UFO's op een laag pitje staat. Enkel een - weeral - gehaakte tas zag het levenslicht. Allemaal kleine squares die ik al hakend aan mekaar heb gezet. Een dubbele stof erin omdat er geen naad zichtbaar mocht zijn en een gerecupereerd hengsel waarvan ik het niet kon laten om er rond te haken wegens anders te kaal.
Ik ben een content mens... 
 
PIXIE 
 

dinsdag 9 april 2013

gehaakte mini lampenkapjes

Paasvakantie...Ik vind het altijd een rare gewaarwording dat vakantie hier meestal synoniem staat voor drukte, geloop, geregel en toch ontregeld zijn. Daarmee dat het haken en "craften" op een laag pitje staat. En er van pinnen en bloggen weinig komt!
Heb mij dan tussen de soep en de patatten (letterlijk) bezig gehouden met het haken van mini lampenkapjes. Die zijn snel gehaakt en ideaal om restjes weg te werken. Ik had van kerstmis nog een kale slinger liggen en gezien het goede weer uitblijft was het niet eens raar om al aan volgende kerst te denken. Zoals ik al zei, het is hier een ontregeld zootje.
Het patroon heb ik gevonden in het boek Winterhuis van Eline Pellinkhof. Ik vind ze zelf echt wel schattig. En voor diegene onder jullie die denkt dat ik met gemak haak...ik moet er nog 21 doen :-)
ssssssssssssttttttttttttttttt.


PIXIE

vrijdag 5 april 2013

Pixie junior

Ik stoef nooit ergens over behalve over...Pixie junior. Wat wordt ze groot.
Dit weekend treedt ze op in de stadschouwburg in Leuven met maar liefst 8 verschillende dansen o.l.v. DMS Leuven.
Fiehier dat ik ben!
Maar dat ben ik sowieso altijd. Als het kind maar gelukkig is, dan is de mama dat ook.



woensdag 3 april 2013

Gehaakte theelichthoudertjes

Een zéér rare kronkel in mijn hersenen is dat ik bij alles wat ik zie denk : Zou ik daar iets kunnen RONDhaken. Talloze bloempotten, theelichtjes, houten kralen, boomstammen (jawel) werden al voorzien van een warm jasje. Zelfs het groentenafvalbakje in de keuken kon er niet aan ontsnappen.

Nu heb ik ooit van vriendlief een cadootje gekregen en als ik dat de laatste tijd in het oog kreeg, begonnen mijn vingers letterlijk weer te jeuken. Tja, en dan kom ik op een punt dat er geen houden meer aan is en ik toegeef aan die ( ondertussen onweerstaanbare ) drang.
Ziezo, een voor en een na...


                                                                              PIXIE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...