maandag 27 mei 2013

Zoek de gehaakte ring...

Op bestelling van mijn schoonmoeder een gehaakte ring. Er zijn wel wat vrouwen die omwille van reuma of andere aandoeningen nog heel moeilijk een ring vinden die hen past. Dus leek het mij een leuk alternatief om een gehaakte ring te maken, lekker zacht en altijd passend omdat ze (een ring moet wel vrouwelijk zijn :-) meegeeft.
Deze heb ik gehaakt met haaknaald 1 en toch was het minder priegelwerk dan ik dacht. En blij op de koop toe dat ik weer iemand content heb kunnen maken.
 

PIXIE

zaterdag 25 mei 2013

Kinderstoeltjes met gehaakte sokjes

Ze hebben jarenlang dienst gedaan, de kinderstoeltjes van Ikea. Hoewel ik vind dat (af)geleefde meubeltjes iets hebben en geschiedenis vertellen, jeukten mijn vingers toch te veel om er niet aan toe te geven. Dus heb ik ze opgefrist met een likje verf, nieuwe gehaakte kussentjes, een jasje voor de spijltjes en last but not least...sokjes. Lief maar ook nog eens zéér practisch! Geen krassen meer op de houten vloer. En dat de kindjes er zich toe aangetrokken voelen is de kers op de taart.
 
  
 
 
 
 
 
PIXIE

zondag 19 mei 2013

Wie het schoentje past, trekke het aan...

Pixie Junior begint eindelijk te groeien - dat mag ook wel, ze is op 17 mei 11 jaar geworden - en blij dat ze is! Maar wat haar helemaal euforisch maakt, is dat ze EINDELIJK van schoenmaat 33 naar 34 is gegaan. Moeke (mijn mama) met schoenmaat 35, heeft het geweten. Tijdens een bezoekje aan mijn ouders in het verre Limburg :-) was schoenen van moeke passen dus aan de orde.
Had ik toen nog niet geweten van wie zij haar schoenenfascinatie heeft, dan was het mij die dag wel duidelijk geworden!
Sinds ze haar eerste schoentjes kreeg (ochotekes... maatje 19) kunnen we geen schoenenwinkel voorbijlopen of ze probeert me binnen te sleuren, "gewoon effe kijken mama". (ja we weten ondertussen wel waar dat naar toe leidt) Eh... sleuren is in mijn geval zwaar overdreven. Ik ruik ze namelijk al op kilometers afstand. Die paradijselijke oorden met zo veel verleidelijke voetjuwelen, die elegante vormen, bandjes, kleuren en die Heilige Hoge Hakken. Aaaarrrrrggghhhhhhhh...een mens zou van minder in extase geraken.
Eh, voor ik mij te ver laat gaan, een paar fotootjes.

Pixie jr met de schoenen van moeke, nog net iets te groot
maar wel lekker retro allemaal

 
met haar klompkes
 
met haar nieuwe zwarte sandaaltjes

en met mama's nieuwe roze fluo sandalen
  
Dat kind krijgt precies lange benen of is dat het effect van die schoenen?

zaterdag 18 mei 2013

of hoe Serafina mijn haak-trolley inpikt.

Gezien er hier momenteel weinig "haakverkeer" is, een klein relaasje. Had bij Ikea een trolley gekocht om al mijn haaksels in wording in op te bergen. Zodat de mensen zich inderdaad ongegeneerd en zonder onaangename verrassingen in de zetel kunnen placeren. Alles lukte wonderwel goed totdat Serafina het nieuwe ding ontdekte. Sindsdien is het terug zoeken naar mijn speldenkussen, mijn haaknaalden en mijn schaar (jawel,die liggen in de tweede bak). En net als ik mijn garen zo mooi in het bovenste bakje had geordend, zag ik draden naar beneden kronkelen. Hoe ze dat gedaan heeft, is mij een raadsel. Ze heeft er nog een dekentje (dat een kussen moet worden) in gesleurd en madam ligt blijkbaar goed. Nu weigert ze haar slaapplaats op te geven en geraakt de zetel terug voller en voller. Juge grommelt, pixie jr lacht, ikke rol met mijn ogen en Serafina is happy...


 


Even testen of ik goed lig...
maar héé, wat doet dat draadje hier? 
 
 
                                    





                                             
     
      

Dat komt precies van ergens hier  boven .















Ach, het zal mij een worst wezen. Ik
ben moe
                                                                 en ik ga slapen
                                                          
















ohhh ik kan mij in mijn heerlijke nieuwe bed
maar moeilijk wakker houden
Doei, ik duik onder, see you next time
 
PIXIE
                                                           
 

zondag 12 mei 2013

Moederkesdag

Wat ben ik verwend vandaag! Een echt ontbijt op bed was de start van moederkesdag en daarna kreeg ik mijn cadootjes. Een harten spons en een zelfgemaakte ring in Fimoklei - met bijpassend doosje - van Pixie junior, en een roze-wit bloemstuk van juge (bijnaam van vriendlief die in het vervolg ook zo genoemd gaat worden) 
Vanavond wordt er nog lekker gekookt voor mij en zoals "altijd" (lees : ik sta sowieso zelden achter de kookpotten) laat ik mij dat welgevallen.
Ondertussen geniet ik van spelen met de barbies -jawel!- en de kleuren roze, wit en groen...Maar ge moet dat nu niet verder gaan vertellen eh...
 

PIXIE

zaterdag 11 mei 2013

Madam Rits, ( what's in a name...)

Die naait...of wat had je gedacht? Nee echt, ik verzin het niet want ik heb ze ontdekt op de kunstroute. Ze maakt hele mooie spulletjes en heeft pas een webwinkel opgestart waar ze leuke stofjes en dergelijke verkoopt.
Instant love is het als ik Els Rits haar maaksels zie. Neem ook eens een kijkje op haar blog of op haar facebook, het is de moeite waard. Hieronder een voorsmaakje...
 
 

PIXIE

vrijdag 10 mei 2013

Fotootjes van de kunstroute in Werchter

Lang geleden dat ik nog iets van mij heb laten horen maar ik wist niet dat er zoveel voorbereiding kroop in het opstellen van mijn spullen en dan spreek ik nog niet van al die dingen die ik nog moest afwerken. Ik at garen en sliep met een "to do lijstje". Maar het was het allemaal waard, want het was in één woord megasuperfantastisch. Prachtig weer, véél volk, toffe mensen en ontdekken van nieuwe kunsten, wat moet een mens nog meer? Heb door de drukte weinig foto's kunnen nemen maar hier volgt toch een kleine impressie...

Mijn gerecycleerd hert

 
 Mijn gerecycleerd koffertje op een gevonden tafeltje met hert en gehaakte doiley
Compleet met fluo sokjes
 

 Mijn keramieken potten en bollen
 

 
Het mooie werk van de toffe Lieve die letters in steen kapt
 


Tot snel
PIXIE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...