donderdag 31 oktober 2013

green message

green massage by pixiemiksalot
green massage, a photo by pixiemiksalot on Flickr.
Volledig mee akkoord maar ook niet altijd!
Nog een uur en ik zie dochterlief terug die 3 dagen is gaan logeren bij moeke en opa. Dus de tijd mag nu vliegen :-)

PIXIE

maandag 28 oktober 2013

een kijkje in de knutselkamer

Een hele tijd geleden blogde ik dat ik een knutselkamer aan het inrichten was. Die is ondertussen wel af, maar het lukt me niet om foto's te trekken van het geheel die ergens op trekken. Daarom zal ik van tijd tot tijd fragmentjes er over bloggen.
In plaats van een "inspiratiebord" op te hangen heb ik een fluo roze draad aan 2 hangers gespannen en daar mijn huidige lievelingsprenten met  mini knijpertjes aan bevestigd. De prenten komen van Pinterest en heb ik verstevigd door ze op drie lagen papier te stikken.
Op tafel staat nog een lamp die ik voor een prijsje in de kringwinkel op de kop heb kunnen tikken en omhaakt heb. Net zoals de witte kleine potjes waar ik allerlei kleine prulletjes in kwijt kan. Eigenlijk zijn dat potjes voor aperitiefhapjes maar ik vind dat zo tof om dingen een andere bestemming te geven. Het wit doosje (ook van de kringwinkel) heb ik opgekalefaterd met een likje witte verf en heeft kleine vakjes binnenin.
Ondertussen is de wind hier eindelijk gaan liggen en kruip ik met een boekje mijn bed in. Slaap lekker allemaal!
 
PIXIE
 

woensdag 23 oktober 2013

gehaakte matten indigestie

Het jaar loopt stillekesaan op zijn einde en die UFO's moeten af.
Daarom ben ik er in gevlogen en trakteer ik jullie op een mattenfestijn. U weze gewaarschuwd! Enkele lagen al enige tijd in de lappenmand te verkommeren en eentje is nog vers van de naald.
Het probleem dat zich nl. altijd stelde was dat ze ofwel begonnen te bobbelen, ofwel koppig hun weg omhoog zochten. Ik heb dan beslist om geen patroon meer te volgen en ze na elke rij op de grond te leggen om te zien of ze deden wat ze moesten doen...mooi plat liggen dus! En dat werkte!
Met veel uittrekken was het soms nog de processie van Echternach maar ik ben me er in blijven vastbijten. Met als gevolg dat ik voor de eerstkomende periode geen mat meer kan zien. Hou mij tegen als ik er nog eens aan wil beginnen!
Ondertussen hebben ze allemaal hun plaatsje gekregen (en zoals jullie weten is er ééntje opgeëist door Karamel) en ben ik er toch fier op.


 
 
 
 
Posted by Picasa

maandag 21 oktober 2013

gehaakt tijdschriften mandje

Eventjes niet geblogd om dan tot de ontdekking te komen dat een bericht van september (gehaakt kussen anno 2007) ineens in oktober verschijnt. Raar...en weet niet hoe ik dat terug moet zetten op de oorspronkelijke datum. Iemand een idee?
 
Hoe dan ook, het volgende blogje...
Ben dol op tijdschriften en boeken. Ik kan dan - droomster zijnde - in een andere wereld duiken, mij daar lekker in rondwentelen, ideeën opdoen, nieuwe dingen ontdekken, alles weer wegleggen en terug vastpakken, en hun heerlijke geur opsnuiven.
Heb er hopen, vooral tijdschriften, kan ze moeilijk wegdoen en ze MOETEN aan mijn bed liggen. Om 's avonds voor het slapen gaan nog even in te neuzen en zo de dag kleurrijk af te sluiten. Maar dat liggen werd rondslingeren en mijn grens - die al redelijk ver ligt- was bereikt. Tijd om een mandje te haken.
 Heb het grootste tijdschrift nl. Flow als maat genomen, een rechthoek gehaakt en als die groot genoeg was gewoon rond in de hoogte gehaakt. Heb mij kunnen inhouden om er deze keer geen knopen op te naaien. Zonder vulsel is het eerder wat slapjes maar door de tijdschriften behoudt het goed zijn vorm.  

                                                                             PIXIE

dinsdag 15 oktober 2013

gehaakt kussen anno 2007 ;-)

Lijkt me alsof we reeds een dikke week in de herfst "verdrinken". Ben net zoals anderen in het "sjaalhaken" gevlogen maar toch hou ik nog effe vast aan zonnige kleuren. Gezien het nog 2013 is en mijn doel voor dit jaar sowieso was om mijn stapel haaksels effectief af te werken -wat natuurlijk niet gaat lukken maar dit geheel terzijde- was het niet moeilijk om daar iets tussen te vinden dat nog knalde. Dat het nu net weer een kussen moet zijn, tja sorry mensen...heb het in het jaar 2007 gehaakt, kan je nagaan...
Maar...deze keer heb ik het wel aan de zijkanten opengelaten. Ik vind dat wel iets apart en artistiekerig hebben  was het gewoon beu om die bloemen aan elkaar te zetten. Het voordeel is wel dat je er gemakkelijk een ander kleur van binnenkussen in kan steken. Als iemand interesse heeft voor dat bloemenpatroontje, geef dan maar een seintje. Met wat moeite vind ik dat nog wel terug.

PIXIE

maandag 7 oktober 2013

Hartverwarmend

Bedankt voor al jullie lieve en attente reacties.
Ze verwarmden mijn hart.
Hopelijk tot weldra, als ik er weer aan toe ben om te bloggen



Pixie
Posted by Picasa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...