donderdag 17 januari 2013

gehaakte hoes voor 2 krukjes in de sneeuw2 kringloopvondsten die schreeuwden voor een make-over.
Heb de krukjes licht opgeschuurd, ze daarna 2 laagjes witte (hout)verf gegeven en voorzien van een gehaakte hoes. De mosterd hiervoor haalde ik bij http://millemakes.wordpress.com/2011/05/22/something-pretty-the-pattern/

Haakbeschrijving :

Bloempje : 5 stokjes haken, haaknaald uit de lus halen, haaknaald in de lus van het eerste stokje steken èn de lus van het 5de stokje, draad opnemen en door beide lussen halen.

Bij elke rij wordt het eerste stokje vervangen door 3 lossen!

4 lossen haken en met een halve vaste tot een ring sluiten.
Toer 1 : 1 losse en 7 vasten in de ring haken, sluiten met een halve vaste.
Toer 2 : een " bloempje " haken in elke vaste met telkens 3 lossen ertussen (dus 1 bloempje, 3 lossen, 1 bloempje, 3 lossen, 1 bloempje enz.) sluiten met een halve vaste in de 3de losse = 8 bloempjes.
Toer 3 : een halve vaste in de eerste spatie, 2 bloempjes haken in elke 3 lossen spatie met telkens 3 lossen ertussen, sluiten met een halve vaste in de 3de losse = 16 bloempjes.
Toer 4 : een bloempje haken in elke 3 lossen spatie. (vergeet de 3 lossen ertussen niet)
Toer 5 : herhaal toer 3.
Toer 6 : herhaal toer 2.
Toer 7 : herhaal toer 2.
Toer 8 : afwisselend 1 bloempje en 2 bloempjes in een 3 lossen spatie haken.
Toer 9 : herhaal toer 2.
Toer 10 : herhaal toer 2.
Toer 11 : herhaal toer 2.

Als je cirkel voldoende groot is kan je een aantal rijen vasten haken en als allerlaatste rij afwisselend 1 vaste haken en 1 overslaan. Over het krukje schuiven en klaar.

Hoeveel toeren je haakt hangt natuurlijk af van de diameter van je "object". Alleen zien dat het niet begint te bobbelen want dan meerder je te veel bloempjes en dien je de toeren aan te passen. Een beetje trekken helpt natuurlijk ook altijd.
PIXIEGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...