vrijdag 4 september 2015

Geen kleur, geen goed humeur. Gehaakte omslagdoek, gehaakte hoes voor krukje en een gehaakte vaas

Ik borduur hier nog even verder op het vorige blogbericht...(dat weer lang geleden gepost is, I know.)
Ook omdat mij de vraag werd gesteld of al die kleuren die in de kussens terugkomen metaforisch zouden zijn voor een karakter.
Zeggen kleuren iets over karakters? Waarom kies je steeds weer voor dezelfde kleur(en) en tinten.
Omdat ze je persoonlijkheid weerspiegelen of kies je ze juist omdat je de energie van die bepaalde kleur nodig hebt, en zijn ze een aanvulling??

Ikzelf ben zot van appelblauwzeegroen, mintgroen, roze...  om maar iets te noemen en heb weinig tot geen affiniteit met geel, zwart en ossebloedrood of bordeaux. Wat zegt dat over mij?
"Dat ik ik ben" en "het is wat het is" volstaat voor mij :-)

Als ik een hele dag in zwarte kleren moet rondlopen, ben ik gegarandeerd neerslachtig tegen dat de namiddag zich aandient. Hul ik mij bij het ochtendgloren daarentegen in rozige/groene tinten, dan voel ik mij instant 20 jaar jonger. Ik kan dus op zijn minst zeggen dat mijn humeur door kleuren wordt beïnvloed.
Nog een bewijs hiervan is het geluksgevoel of de energieboost die ik krijg bij het bezoeken van  kleurrijke blogs en Instagramfoto's waar de kleuren soms werkelijk van afspatten.
Mensen, ik zweer het jullie, als kleuren drankjes waren, dan zou ik de hele dag aan de fles hangen!!!

De laatste maanden greep ik op garenvlak voornamelijk naar de kleuren mint, gecombineerd met zachtpaars.
Zie hieronder de bewijzen...

Een jasje voor een vaas


Een omslagdoek naar een patroon uit het boek Puur haken van Maaike Creations
Een hoes voor een krukje uit de kringwinkel.


Fijn weekend allemaal!
PIXIE


10 opmerkingen:

 1. En daar is ons zotte doos eindelijk terug !! Joepie !!
  Schoon maakselkes van tijdens de vakantie ! En ge kon daar nu eens echt nie wat eerder over bloggen ;-) ? Maar goed dat ge ook op IG zit, anders was het wel heel saai geweest !
  Wat de kleuren betreft... Ik ben er nog nie uit hoe kleuren juist werken voor mij... Zie doodgraag kleur, maar als het over kleren gaat, voel ik mij het best in zwart. Maar zwart dient dan ook énkel en alleen voor kleren, nie voor interieur of decoratie of zo. Dan voel ik mij op mijn gemak, dan val ik nie op... En alhoewel een zwarte interieur mij wél zou depressief maken, monteren zwarte kleren mij juist op..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heilaba, ja ik ben terug, en ga braaf zijn en proberen regelmatig te bloggen!
   Een zwart interieur, brrrr ik griezel ervan als ik er nog maar aan denk. Maar ik kan mij u ook moeilijk voorstellen in zwarte kleren...zie u eerder in aardetinten :-) Gek hoe dat dat toch voor iedereen verschillend is eh.

   Verwijderen
 2. Helaba meiske,
  daar ben je weer.
  Munt en paars passen inderdaad goed bij jou, zo zie ik je ook. (er ligt hier trouwens nog een munt-ring op de eigenaar de wachten)

  Op instagram valt het me steeds op dat de kleuren van je foto's zo perfect bij elkaar matchen en dat je nieuwe foto steeds qua kleur aansluit bij de vorige (zoals bv. het schilderij met de vlekjes in de jurk kleursgewijs perfect overeenkomt met de twee bloemenvazen van de voorlaatste post)

  Vandaag stond trouwens nog een artikel in de krant dat je gemoedsgesteltenis de kleurperceptie van de je omringende wereld bepaalt. (wie zich vrolijk voelt ziet de wereld kleurrijker en omgekeerd: depri mensen zien meer grijs.... als je dat doortrekt moet ik wel een vrolijk mens zijn..; haha, helemaal klopt het toch niet ,hoor)

  Allez,
  ik ga slapen want het is laat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat op Instagram de kleuren matchen, is puur toeval denk ik. (Maar ge hebt wel gelijk, ik ben nog eens gaan terugzien en dat komt inderdaad regelmatig voor.)Tenzij ik misschien onbewust in die kleurenflow zit en er dan juist die dingen uitpik.
   Och die ring, ik was hem alweer vergeten. Wanneer ga ik nog eens in Hasselt geraken? Anders, als het niet te veel gevraagd is, kunt ge hem opsturen?
   Doeme, ik moet beginnen werken. Tot horens.

   Verwijderen
 3. Prachtige dingen maakte je! En blijf maar gewoon bij die kleuren hoor, ze zijn geweldig!
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci voor het fijne compliment! Ik ga ook eens op jouw blog piepen.
   groetjes
   Inge

   Verwijderen
 4. Wat een geweldig leuke haaksels weer! Leuk idee, de vaas pimpen met zo'n mooie hoes. Net zo mooi is de hoes voor het krukje (geweldig die hoesjes voor de pootjes!) en die omslagdoek gaat vast veel gebruikt worden. Over de kleuren: ik ben dol op vrolijke kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje nu heb je mij ook aan het denken gezet, ojee!! :-))

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...