zondag 8 september 2013

Toscane

Effe niet kunnen bloggen wegens computerperikelen maar ik wou toch nog een post doen over onze vakantie in Toscane de laatste week van augustus. Het was echt zaaaaalig op alle vlakken.
We logeerden in een Bed & Breakfast genaamd Benintendi Podore waar we iedere ochtend wakker werden (zelfs ik met het grootste gemak en het beste humeur, stel je voor!) met een prachtig uitzicht op de Toscaanse heuvels, heerlijk ontbijt kregen van een echte mama en er een zeer gemoedelijke sfeer heerste. Hier vind je de link.
 
De eerste avond konden we zelfs meegenieten van zelfgebakken pizza's uit een authentieke "buiten"oven en schoven alle vakantiegangers aan bij de familie en vrienden van de uitbaters. Van gastvrijheid gesproken!
 
We hebben op het gemak verschillende uitstappen gedaan. Zo bezochten we Pisa, Volterra waar we in middeleeuwse feesten terecht kwamen, San Gimignano, Siena, Certaldo Alto, Firenze en deden we de Chiantiwijnroute.
Rust, cultuur, prachtige omgeving, verrukkelijke pizza's en pasta's, vriendelijke mensen, zalig weer en een zwembad. Wat moet een mens nog meer?
 
Ondertussen zitten we terug in het normale drukkere ritme maar ik probeer die vakantie toch zo lang mogelijk vast te houden. Zeker nu ik met keelpijn en spierpijn zit.

Vliegen boven de wolken, het lijkt wel een andere wereld

Die befaamde pizza-oven


Eén van de mooie uitzichten vanop ons terras
De niet-rechte toren
Volterra waar we ons echt in de middeleeuwen waanden.


Certaldo Alto, enkel met een kabelbaan te bereiken
Twee van de vele wijngaarden tijdens de chianti route


Het piepkleine dorpje Radda


En... is dit herkenbaar?
Ikke die een kaart probeer te lezen, iets wat niet lukt ook al houd ik ze volgens mijn logica goed = ondersteboven vast!
PIXIE

2 opmerkingen:

 1. Oogverblindend mooie foto's van een schitterend decor.

  Toch blij dat jij wél (in tegenstelling tot ik) de link van je verblijfplaats hebt doorgegeven. Met dat uitzicht is het een flinke kanshebber voor een volgende zomer.

  Je dochter staat echt als een model bij de Pisa toren.

  En als mijn dochter de naam Volterra hoort, zegt ze altijd hmmmmmmm.... yummie.
  Weet je waarom?
  Wel, omdat in één van de Twilight films Robert Pattinson in Volterra in ontbloot bovenlijf (met een rode cape eroverheen wapperend) op een terras van een van die gebouwen op het marktplein acteert (echt daar ter plekke opgenomen!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, die verblijfplaats is echt een aanrader hoor!Ik kan daar dus niks slechts van zeggen en het is ook een ideale uitvalsbasis om uitstappen te doen. Je kan op die site ook de beoordelingen lezen en dan weet je ook al veel.
   En inderdaad die van mij is ook fan van Twilight, nog niet zo van mannelijke torso's want den david kon haar ook niet echt bekoren :-)
   maar ze wist dat het daar was opgenomen en moest dus oorbellekes hebben, zogezegd geïnspireerd op de film.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...